"FALLSKÄRMS-EBOLA-RYSSAR HAR INVADERAT SLUSSEN"

(Rant incoming) 
 
"It is said that despite its many glaring (and occasionally fatal) inaccuracies, the Hitchhiker's Guide to the Galaxy itself has outsold the Ecyclopedia galactica because it is slightly cheaper, and because it has the words "DON'T PANIC" in large, friendly letters on the cover."
 
"DON'T PANIC"
 
Tror att alla hemma i Sveriga hade behövt sig en dos av Liftarens guide till galaxen ibland, som en lite för stor kopp lugnande medel kombinerat med ett lite bättre sinne för humor. Från andra sidan Nordsjön har jag under de senaste veckorna observerat en nästan skrattretande utveckling i hur medier rapporterar om både det nya zombie-viruset Ebola och den ryska "Invasionen" av Stockholms skärgård. 
 
Jag vet inte om det är Twitter-generationens fel, eller vad det är som är problemet, men folk verkar sluta läsa artiklar vid rubriken. Förmodligen hade någon kunnat ta titeln på det här inlägget, dela det vidare, och folk hade bara accepterat det, utan att ens läsa inlägget. Visst några vettiga människor hade läst och skrivit någon syrlig kommentar, men överlag så verkar folk inte riktigt läsa vad som händer. Ett tydligt exempel var i förra veckan när aftonbladets app skickade ut rubriken: "EBOLAFALL I SVERIGE"men när man faktiskt läste artikeln så stod det något i stil med: En person har förts till sjukhus, ögonvittnen tror att det kan vara ebola. Stabila källor där AB. Verkligen. 
 
Ebola ja, givetvis ska det tas seriöst, det är ett gigantiskt problem i Afrika som redan nu kan anses vara en humanitär katastrof. Men i Sverige har vi ett helt annat system när det gäller att hantera pandemier. Jag vet att folk ofta avskyr vården i Sverige, men det är trots allt ett mycket organiserat system, om än väldigt trögstyrt för den enskilda individen (Vilket är varför många ogillar det).  Därför måste man tagga ner något, vi har inga personer med Ebola som springer runt i landet och smittar folk. De som misstänks isoleras och alla de varit i kontakt med isoleras också. Och tro det eller ej, men Ebola smittar inte via vatten eller luft, endast vid kroppskontakt, utbytande av kroppsvätskor, och om du skulle äta smittade Fladdermöss (Undvik, inte en delikatess)
 
Denna ryss-skräck sen. Jag tänkter inte ens gå in på hur löjligt det är, och alla som anser att Sverige måste bygga upp sitt försvar för att kunna stå emot ett eventuellt ryskt anfall har en fruktansvärt vriden världsbild. För det första hade det inte spelat någon, roll, kanske en, två veckor till som vi hade kunnat hålla ut, men sedan hade slutresultatet varit det samma. För det andra och det viktigaste, Ryssland har inga motiv att anfalla Sverige som man hade mot Ukraina (En lokal befolkning med ryskt ursprung). Jag pratar gärna om det här ämnet privat med folk om de är sugna eftersom jag vet att jag har en hel drös politiskt insatta vänner som gärna skriver både ett och annat på sociala medier. 
 
Så summa summarum, var källkritisk och Don't Panic. 
 
I övrigt, inte mycket nytt på planeten London, jag sitter och njuter av en kaffe med JB, och har haft en fruktansvärt trevlig och avslappnad helg, så nu ska jag fasen ta och laga mig lite tacos så det så. Hemresa den 13:e för övrigt, kommer bli såå fint! 
 
Adjööö vänner, får se om jag kan hålla mig ifrån så här långa inlägg framöver (förmodligen inte)
 
 
 
RSS 2.0